RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Pečená dlhozrnná ryža s cibuľouZobraziť galériu

Pečená dlhozrnná ryža s cibuľou

Jednoduchá pečená ryža s maslom a s cibuľkou.

Obtiažnosť: veľmi nízka | Porcie: 4 | Čas: 40 minút


Dlhozrnná ryža 480 gr
Živočíšne maslo 60 gr
Cibuľa stredná 1 kus
Soľ čajová lyžička
Voda 1,5 l

Prebranú dlhozrnnú ryžu nasypeme do väčšej misky a pod studenou tečúcou vodou dôkladne premyte, scedíme. Do rajnice dáme maslo, rozohrejeme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, zosklovatíme, nasypeme prepranú ryžu a 4 minúty na miernom ohni restujeme. Zalejeme studenou vodou, osolíme, privedieme k varu, prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a dáme do rúry vyhriatej na 200°C 25 až 30 minút.
Čas pečenia je závislý na výkone rúry a kvalite ryže.


 

Ryžu dávame na pekný, predhriaty tanier a servírujeme ju ako prílohu.

- Miesto vody môžete použiť vývar, ryža je chutnejšia
- Maslo môžete nahradiť panenským olivovým olejom
- Počas pečenia ryžu nemiešame, niektoré zrná by mohli zostať tvrdé, ostatné rozvarené

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

LEILA LT5002 LEILA
LT5002
KIMS LT1009 KIMS
LT1009

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >