RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Banán pečený v šupke s karamelovou omáčkou a strúhaným kokosomZobraziť galériu

Banán pečený v šupke s karamelovou omáčkou a strúhaným kokosom

Zaujímavá a rýchla úprava banánu

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 45 minút


Banán 4 ks veľké
Maslo 60 g
Smotana 31% živočišná 1 dcl
Cukor krupica 300 g (na karamel)
Cukor múčka na ozdobu
Kokos strúhaný 30 g
Voda 2 dcl
Čerstvá mäta na ozdobu


Do kastróliku nalejeme vodu, prisypeme cukor krupicu a privedieme k varu. Stlmíme a na miernom ohni vodu úplne vyvaríme. Na okrajoch kastróliku sa nám bude napalovat cukor-karamel. Karamel nesmiete miešať. Vznikla by Vám karamelová hruda a tá by sa dlho, ťažko rozvarovala. Pokiaľ bude potrebné, uchopte pevne rajnicu za rukoväť alebo ucho a krúživými pohybmi karamel zamiešajte. Farba karamelu by mala byť tmavo hnedá. Rajnicu s karamelom stiahneme z ohňa, po 5 minútach pridáme maslo a teraz vychladíme na izbovú teplotu. Karamel musí zostať tečúci (ako med). Prilejeme smotanu, pridáme nasucho, dozlatista opečený kokos, a stierkou spojíme. Pokiaľ bude karamel veľmi hustý (tuhší), tak ho na miernom ohni zľahka zohrejte. S karamelom sa Vám bude lepšie pracovať.

Panvicu na sucho rozpálime, pridáme umytý, osušený banán v šupke a po oboch stranách opečieme. Dĺžka pečenia je približne 5 a 5 minút. Dĺžka je závislá na výkone vášho spotrebiča.


Šupku banánu po upečení do polovice roztrhne a aj so šupkou servírujeme.
Zdobíme čerstvou mätou, alebo medovkou.


- Smotanu nesmiete naliať na vriaci karamel, zrazila by sa Vám
- Miesto banánu môžete použiť papayu, mango, baby banány
- Kokos môžete nahradiť rôznymi orieškami
- Smotanu môžete nahradiť kokosovým mliekom
- Pri príprave karamelu buďte opatrní, kvôli vysokej teplote cukru

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >