RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Pečený lososZobraziť galériu

Pečený losos

Pečený losos s omáčkou chimichurri

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 35 minút


Petržlenová vňať 1 hrsť
čerstvý rozmarín 2 vetvičky
cesnak 1 strúčik
údená paprika 1 lyžička
mleté chilli ½ lyžičky
sušené oregano 1 lyžička
vínny ocot 3 lyžice
soľ  
korenie  
paradajka 4 kusy
uhorka 1 kus
olivy 150 g
maslo 20 g
losos 800 g
čerstvý tymian 2 vetvičky
citrón (nie je nutný) 1 kus

 

Najskôr pripravíme omáčku. Hrsť petržlenovej vňate a 2 vetvičky rozmarínu nasekáme najemno, olúpaný strúčik cesnaku prelisujeme. V miske všetko premiešame s lyžičkou údenej papriky, chilli, lyžičkou oregana a 3 lyžicami octu. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Umyté 4 paradajky nakrájame na kúsky a umytú uhorku na kolieska. Všetko dáme do misky, pridáme scedené olivy a premiešame s  ½ pripravenej omáčky chimichurri. V rozpálenej panvici na masle opečieme 10 minút z oboch strán kúsky lososa. V prípade potreby pridáme ďalšie maslo. Potom osolíme a okoreníme. Pečeného lososa podávame s druhou polovicou omáčky a ochutenou zeleninou. Prípadne ozdobíme plátkami umytého citrónu, vetvičkou čerstvého tymianu a petržlenovou vňaťou.
 

Pečeného lososa podáváme s omáčkou a ochutenou zeleninou. Prípadně ozdobíme plátkami umytého citrónu, snívačkou čerstvého tymiánu a petržlenovou vňaťou.

 ---------- 

Kožu na filetoch lososa ponecháme, stačí z nej len ostrým nožom odstrániť šupiny. Losos sa vďaka koži nevysuší a na panvici sa nebude rozpadávať. Rybu však nikdy neumývajte pod vodou, len zľahka otrite papierovou utierkou. Zo všetkého najskôr panvicu rozohrejte a potrite kvapkou olivového oleja alebo troškou prepusteného masla. Filet z lososa dajte na panvicu kožou dolu a odolajte nutkanie s ním hýbať, aby sa nepripiekol. Akonáhle sa totiž prepečie, sám sa od dna uvoľní. Zo strany sledujte, ako filet mení farbu, a v okamihu, keď bude zhruba do dvoch tretín prepečený, opatrne ho otočte. Akonáhle zmení farbu po celej výške, nechajte ho ešte minútu na panvici, vyberte a nechajte pár minút odpočívať pod alobalom, aby sa všetky chute dokonale prepojili.
 


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >