RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Paprika s omáčkouZobraziť galériu

Paprika s omáčkou

Plnená paprika s paradajkovou omáčkou

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 60 minút


Paprika 4 ks
Tučné bravčové mleté mäso 150 g
Chudé hovädzie mleté mäso 150 g
Žĺtky 3 ks
Cibuľa stredná 2 ks
Varená ryža 100 g
Vývar hovädzí 2 dcl
Paradajkový pretlak 250 g
Mrkva 150 g
Maslo 80 g
Cukor 120 g(podľa chuti)
Múka hladká 80 g
Hovädzí vývar 1,2 l
Ocet 7 cl
Nové koření 7 kuliček
Pepř černý 10 kuliček
Bobkový list 4 ks
Sůl, pepř dle chuti


Paprika
Papriky umyjeme, osušíme a odrežeme stopku s jadrovníkov. Do misy dáme mleté mäsá, prelisovany cesnak, soľ, korenie, žĺtky, varenú ryžu a najemno nasekanú jednu cibuľu. Opatrne spojíme v jednoliatu hmotu.
Touto zmesou naplníme paprikové struky, dáme do pekáča, nalejeme vývar a pečieme v rúre rozpálenej na 190°C 30 minút.

Omáčka
Maslo dáme do rajnice, rozohrejeme, pridáme najemno nasekanú druhú cibuľu, mrkvu a zľahka speníme. Pridáme divoké korenie, paradajkový pretlak, ocot, cukor a 4 minúty restujeme. Teraz pridáme hladkú múku, 2 minúty zarestujeme, zalejeme vývarom, rozmiešame a na miernom ohni varíme 20 minút. Prilejeme výpek z plnených paprík a premiešame. Dochutíme podľa potreby soľou a cukrom. Takto pripravenú omáčku precedíme na plnené papriky a 5 minút vo vyhriatej rúre dopečieme.

Podávame na pekný, predhriaty tanier.

- Papriky používajte len svetlo zelené. V žiadnom prípade nekonzumujte kapie.
- Paradajkový pretlak používajte kvalitné, môžete použiť drvené paradajky.
- Cukor dajte do základu, skaramelizuje, omáčka lepšie chutí.
- V sezóne paradajok použite len čerstvé paradajky.
- Ak máte radi škoricu, dajte do základu celý škoricový lusk.
- Omáčka bude jemnejšia, keď do nej po úplnom dovarení dáte lyžicu studeného masla.
- Ak zvýšite pomer pretlaku, mrkvy a kvalitne prepasírujeme - rozmixujete, omáčka bude hustá aj bez použitia hladkej múky, bude bezlepková.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >