RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Polentové palacinkyZobraziť galériu

Polentové palacinky

Plnené polentové palacinky

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 60 minút


Špenát čerstvý 100 g (mrazený 300 g)
Mlieko  200 ml
Šampiňóny 150 g
Instantná polenta 100 g
Soľ, korenie podľa chuti
Artičoky  4 ks
Vajcia 2 ks
Tymián  snietka
Citrón  1 ks
Maslo  100 g
Olivový olej 50 ml


Do misy nasypeme polentu, pridáme vajce, osolíme, okoreníme, pridáme tymián, mlieko a vypracujeme palacinkové cesto. Necháme asi 10 minút odležať.
 
Z pripraveného cesta pečieme na panvici na masle palacinky. (Cca 8 ks)
 
Očistené artičoky dáme do vriacej vody s citrónom, ľahko povaríme a zcedíme. Vychladené nakrájame na tenké plátky.
 
Na panvici orestujeme šalotku, pridáme nakrájané šampiňóny, artičoky a lístky vypraného špenátu. Osolíme, okoreníme a môžeme, ľahko pokvapkať bielym vínom. Takto pripravenou zmesou plníme pripravené palacinky

Podávame na peknom, predhriatie tanieri.

- Pred každým naliatím palacinkovej hmoty na panvicu je dobré zmes premiešať, pretože polenta sadá na dno.
- Namiesto čerstvého špenátu môžeme použiť špenát rozmrazený, ale dobre ho vyžmýkajte, aby obsahoval čo najmenej vody.
- Čerstvé artičoky môžete nahradiť konzervovanými, bez nálevu.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >