RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Pomarančová granitaZobraziť galériu

Pomarančová granita

Pomarančová granita s aperolom

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 15 minút


Biolimetka 1 ks
Biopomaranč 1 ks
Pomaranče 2-3 ks
Aperol alebo campari (náhradou grapefruitová št'ava) 125 ml
Pistácie 25 g
Mäta 2 zväzky


Biolimetku a biopomeranč umyjeme v horúcej vode a osušíme. Jemným strúhadlom ostrúhame kôru a kůru a vytlačíme št'avu. Z ostatných pomarančov vytlačíme toľko šťavy, aby sme celkom získali 400 ml pomarančovej šťavy. Ľahko a za stáleho miešania ohrievamepomarančovú šťavu s kôrou z limetky a  pomeranča cca 3 minút. Po vychladnutí pridáme limetkovú šťavu a 100 ml aperolu. Tekutinu nalejeme do kovovej misky, zakryjeme potravinovou fóliiou a na 3-4 hodiny postavíme do mrazničky stuhnúť.  Hmotu premiešame len príležitostne, aby sme príliš nerozbili vznikajúce ľadové  ľadové kryštály. Pistácie nasekáme nadrobno. Mätu opláchneme a osušíme, natrháme lístky.

Hotovou granitu rozdelíme do vychladených pohárov, pokvapkáme zvyšným aperolom. Posypeme nasekanými pistáciami a ozdobíme lístkami mäty.  

- Počas mrazenia granitu niekoľkokrát mrazení granitu nieľkoľkokrát "prehrabnite" vidličkou a rozbijete tak ľadové kryštály, aby získala typickú ľahkú povolenú vláčnu štruktúru.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

CARMEN LT5009 CARMEN
LT5009
VASO LT9010 VASO
LT9010
VASO LT9028 VASO
LT9028

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >