RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Prírodná morčacia sviečkováZobraziť galériu

Prírodná morčacia sviečková

Prírodná morčacia sviečková

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 75 minút


vykostené morčacie stehná 2 ks (cca 800 g)
rastlinný olej 1–2 lyžice
cibuľa 2 ks
mrkva 3 ks
celer ½
koreň petržlenu 1 ks
bobkový list 2 listy
celé nové korenie  
čerstvý tymián  
soľl  
čerstvo namleté čierne korenie  
vařená divoká rýže k podávání 200 g

 

Očistíme koreňovú zeleninu, všetko nakrájame na kocky a necháme zatiaľ bokom. Stehná osolíme a okoreníme, každé zvlášť zrolujeme, zviažeme povrázkom a takto pripravená ich v hrnci opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Potom mäso vyberieme a uchováme v teple.
 
Na výpeku opražíme cibuľu, pridáme pripravenú koreňovú zeleninu a zmes opekáme ešte cca 2 minúty. Následne vrátime mäso do hrnca, pridáme bobkový list, nové korenie a tymián a dochutíme soľou a korením. V závere všetko podlejeme horúcou vodou tak, aby mäso bolo úplne ponorené a privedieme do varu. Takto dusíme asi 50 minút kým morčacie rolky nezmäknú.
 
Až budú dostatočne mäkké vyberieme ich spoločne s bobkovým listom a novým korením stranou a rozmixujeme zeleninu do hladka.

 

 ---------- 

Hotové mäso nakrájame na plátky a servírujeme s omáčkou a divokou ryžou.

 ---------- 

Pokiaľ po rozmixovaní zeleniny omáčka bude príliš hustá, prelejeme trochu vriacej vody a všetko znovu starostlivo premiešame.


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >