RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Roláda z červenej repyZobraziť galériu

Roláda z červenej repy

Roláda z červenej repy

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 8 | Čas: 40 minut


Olúpaná čerstvá červená repa 150 g
Olivový olej 1-2 lžíce
Lučina 200 g
Čerstvý petržlen 1 hrsť
Kyslá smotana 1-2 lyžica
Polohrubá múka 1,5 lyžice
Vajce 3 ks
Soľ a korenie  


Řepu nakrájame na väčšie kúsky, ktoré na plechu osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom, prykrijeme papierom na pečenie a pečieme v rúre predohriatej na 200˚C.

Z osolenej lučiny so smetanou pripravíme náplň. V ďalšej miske vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Po vychladnutí repu spolu se žĺtkami rozmixujeme. Potom do hmoty primiešame múku a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozprestrieme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút p 180˚C.

Upečený plát vyberieme aj s papierom z plechu, položíme na mriežku a necháme vychladnúť. Položíme plát stanou dole na papier a papier stiahneme. Cesto aj s papierom presunieme na utierku a potrieme tvarohovou náplňou. Pomocou papieru zahnite 2cm okraj z jednej dlhej strany dovnútra. Tak bude ľahšie roládu stočiť. Roládu opatrne stočíme pomocou papiera a dáme vychladiť do chladničky.
Roládu nakrájame na širšieplátky a podávame jako predjedlo.


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >