RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Ryžové rezance s karfiolomZobraziť galériu

Ryžové rezance s karfiolom

Ryžové rezance s karfiolom a kokosovým toppingom

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 60 minút


Široké ryžové rezance 250 g
Karfiol 300 g
Mrkva 2 ks
Červená cibuľa 1 ks
Zázvor 30 g
Zeleninový vývar 150 ml
Číra kokosová voda 150 ml
Ryžový ocot 1ndash;2 lžičky
Repkový alebo arašidový olej 2 lžíce
Soľ  
Kokosový topping:  
Jarná cibuľka 3 ks
Cesnak 2 strúčiky
Zelené chilli papričky 2 ks
Zázvor 40 g
Bio limetka 2 ks
Čerstvý koriander alebo zelená petržlenová vňať 1 zväzok
Strúhaný kokos 80 g
Cukor 2 lyžičky
Soľ ¼ lyžičky

 

Najskôr pripravíme topping. Cibuľky umyjeme, očistíme a nadrobno nasekáme. Cesnak olúpeme a nadrobno nakrájame. Rozkrojíme chilli papričky, odstránime semiačka a papričky nadrobno nasekáme. Olúpeme limetku a najemno nastrúhame kôru a vytlačíme šťavu. Opláchneme a osušíme koriander, lístky a tenké stonky nasekáme najemno. Všetko zmiešame so strúhaným kokosom, cukrom a soľou. Všetko v elektrickom mlynčeku spracujeme do ľahko hrudkovitej hmoty. Môžeme pridať trochu vody. 

Ryžové rezance pripravíme podľa návodu na obale, prepláchneme a necháme odkvapkať. Z karfiolu odrežeme jednotlivé hlavičky a nakrájame nadrobno, spodnú časť stonky olúpeme a nastrúhame najemno, prípadne nakrájame na rezance. Oplácheneme a necháme odkvapkať. Mrkvu umyjeme, očistíme a nastrúhame alebo nasekáme. Zeleninový vývar zmiešame s kokosovou vodou, ryžovým octom a zľahka ochutíme soľou. Vo woku rozohrejeme olej a orestujeme nasekanú cibuľu a zázvor. Suroviny by nemali zmeniť farbu. 

Pridáme mrkvu a za stáleho miešania restujeme asi 1 minútu. Pridáme karfiol a restujeme ďalšie 2 minúty. Nakoniec vmiešame rezance a so zeleninovou zmesou prehrievame asi 1 minútu. Prilejeme ochutený vývar, uvedieme do varu a 1 až 2 minúty zľahka varíme, pokým nebudú rezance horúce. 

 ---------- 

Zelenina má byť chrumkavá, omáčka hustejšia. Dochutíme soľou a podávame s kokosovým toppingom s chilli.  ---------- 

Karfiol a mrkvu môžeme nahradiť brukolicou a cuketou, ktorú nastrúhame na rezančeky alebo ostrou škrabkou na "široké rezance". K tomu sa skvelo hodí kokosový topping s chilli alebo ak sa ponáhľame, tak niekoľko nahrubo nasekaných a opražených kušu rezancov alebo arašidov. 


Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

WALNUT LT2062 WALNUT
LT2062
TRENDY LT9111 TRENDY
LT9111

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >