RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Šalát z červenej šošoviceZobraziť galériu

Šalát z červenej šošovice

Šalát z červenej šošovice s pečenou treskou

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 20 minút


Morská treska 600 g
Šošovica červená 500 g
Olej olivový 1 dcl
Balzamikový ocot 100 g
Koriander snítka
Soľ, cukor podľa chuti
Červená cibuľa 100 g
Paprika 200 g


Zatiaľ čo väčšinu bežne dostupných druhov šošovice musíme namáčať a potom dlho variť, pri červenej šošovici je to skoro minútková záležitosť a budeme mať skôr problém ju nerozvariť.
 
Takže šošovivu uvaríme do mäkka, scedíme a necháme odkvapkať.
 
Šošovicu vložíme do misy, pridáme najemno nakrájanú červenú cibuľu, na kocky nakrájanú červenú papriku, soľ, ocot, olivový olej, balzamikový ocot, nasekaný koriander a cukor. Všetko spoločne premiešame. Necháme šalát tak 20 minút vychladiť v chladničke.
 
Tresku osolíme, okoreníme a opečieme na panvici z oboch strán. Servírujeme položenú na šošovicovom šaláte.

Podáváme na peknom, predhriatom taniery.

- Takto môžeme pripravovať aj iné ryby napr. Lososa, amura alebo zubáča
- Za to, že sa červená šošovica po 15 minútach varenia mení na kašu, môže to, že nemá žiadnu šupku a preto je ľahko stráviteľná. Predáva sa totiž lúpaná.
- Červená šošovica obsahuje veľké množstvo bielkovín, železa, zinku a vitamínu B6

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >