RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Šalát z pečenej červenej repy, marinovaných hrozienok a plátkových mandlíZobraziť galériu

Šalát z pečenej červenej repy, marinovaných hrozienok a plátkových mandlí

Jednoduchý šalát z červenej repy, mandlí, s medom a octom Balsamico.

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 90 minút


Červená repa 1 kg
Hrozienka 2 polievkové lyžice
Plátkované mandle 1 polievková lyžica
Med 80 g, podľa chuti
Soľ štipka
Citrón 2 ks
Tmavé aceto balsamico 6 cl
Červenú repu umyjeme, dáme na rošt a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C, 50 minút. Po upečení repu vytiahneme, necháme vychladnúť a až teraz repu ošúpeme a nakrájame na väčšie mesiačiky. Dáme do misy.

Hrozienka nasypeme do hrnčeka, zalejeme medom, aceto balsamico a šťavou z citróna. Premiešame a necháme 30 minút marinovať. Marinované hrozienka pridáme do misy s červenou repou, zľahka premiešame a osolíme.

Takto pripravený šalát necháme 30 minút odležať. Tesne pred podávaním posypeme mandľovými lupienkami. Nemiešame.


Šalát podávame v hlbokých nádobách - misky sklenené, nerezové.

- Mandle môžeme nahradiť za píniové oriešky alebo lieskové oriešky.
- Ak chcete, miesto medu môžete použiť javorový sirup.
- Nekupujte repu väčšiu, než je veľkosť tenisovej loptičky.
- Repa je vodnatá, pečie sa dlhšie a nie je tak sladká.
- Repu na šalát nevarte, ale vždy pečte.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >