Zobraziť galériu
Šalát z pečenej červenej repy, marinovaných hrozienok a plátkových mandlí
Jednoduchý šalát z červenej repy, mandlí, s medom a octom Balsamico.
Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 90 minút
Červená repa |
1 kg |
Hrozienka |
2 polievkové lyžice |
Plátkované mandle |
1 polievková lyžica |
Med |
80 g, podľa chuti |
Soľ |
štipka |
Citrón |
2 ks |
Tmavé aceto balsamico |
6 cl |
Červenú repu umyjeme, dáme na rošt a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C, 50 minút. Po upečení repu vytiahneme, necháme vychladnúť a až teraz repu ošúpeme a nakrájame na väčšie mesiačiky. Dáme do misy.
Hrozienka nasypeme do hrnčeka, zalejeme medom, aceto balsamico a šťavou z citróna. Premiešame a necháme 30 minút marinovať. Marinované hrozienka pridáme do misy s červenou repou, zľahka premiešame a osolíme.
Takto pripravený šalát necháme 30 minút odležať. Tesne pred podávaním posypeme mandľovými lupienkami. Nemiešame.
Šalát podávame v hlbokých nádobách - misky sklenené, nerezové.
- Mandle môžeme nahradiť za píniové oriešky alebo lieskové oriešky.
- Ak chcete, miesto medu môžete použiť javorový sirup.
- Nekupujte repu väčšiu, než je veľkosť tenisovej loptičky.
- Repa je vodnatá, pečie sa dlhšie a nie je tak sladká.
- Repu na šalát nevarte, ale vždy pečte.
Vytlačiť recept