RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Rizoto s hruškami a gaštanmiZobraziť galériu

Rizoto s hruškami a gaštanmi

Rizoto s hruškami a gaštanmi

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 45 minút


Ryža (Arborio alebo Carnaroli) 400 g
Olivový olej     50 ml
Šalotka      2 ks
Vývar (zeleninový alebo kurací)  750 ml
Maslo      100 g
Hrušky      2 ks
Jedlé gaštany (kuchynsky upravené)  200 g
Bobkový list     2 ks
Tymián      3 vetvičky
Mascarpone     100 g
Maslo  50 g
Javorový sirup     40 ml
Balsamicový ocot 20 ml
Soľ, korenie podľa chuti


V hrnci rozohrejeme olivový olej a 1 lyžicu masla, pridáme jemne nasekanú šalotku a ľahko restujeme do „sklovita“, musí len zmäknúť. Potom pridáme surovú ryžu, bobkový list a zvýšime teplotu. Ryžu opekáme za stáleho miešania asi minútu, dokým nebudú všetky zrnká priesvitné a obalené olejom.

Prilejeme horúci vývar a za stáleho miešania ho necháme vsiaknu do ryže. Keď sa vývar vsiakne do ryže, pridáme ďalšiu naberačku horúceho vývaru a takto postupujeme až do chvíle, kým nespotrebujeme celý vývar vývar a dokým nie je ryža mäkká

Asi tak v polovice doby varenia pridáme do ryže na kocky nakrájané hrušky a gaštany a spoločne dovaríme ryžu. Na závrr vmiešame do hotového rizota mascarpone a studené maslo, ochutíme balsamicovým octom a javorovým sirupom a pridáme nasekané bylinky.

Pri servírovaní môžeme ešte ozdobiť na masle orestovanú červenú čakanku. 


Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >