RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


V bravčovej masti vyprážané miagané zemiaky v chrumkavej strúhankeZobraziť galériu

V bravčovej masti vyprážané miagané zemiaky v chrumkavej strúhanke

Jednoduché miagané zemiaky ako hlavný chod

Obtiažnosť: veľmi nízka | Porcie: 4 | Čas: 50 minút


Kvalitné zemiaky 900 gr
Maslo 60 gr
Anglická slanina 200 gr
Cibuľa 1 stredná
Jemná strúhanka na obalovanie
Bravčová masť na vyprážanie 500 gr
Soľ, korenie podľa chuti


Zemiaky umyjeme, uvaríme v osolenej vode do mäkka a zlejeme. Cibuľu očistíme, najemno nakrájame. V kastróliku rozohrejeme maslo, v ktorom opečieme na kocky nakrájanú anglickú slaninu a cibuľu. Restujeme do zlatista.

Zemiaky aj so šupkou pomiagame, pridáme k nim orestovanou slaninu s cibuľkou. Dochutíme soľou a čiernym korením. Z takto pripravených zemiakov vytvoríme pomocou polievkové lyžice halušky, ktoré obalíme len v jemnej strúhanke. Potom usmažíme v rozohriatej masti, približne 4 minúty.

Vyprážané miagané zemiaky podávame na peknom, predhriatom tanieri.


-Do zemiakovej zmesi môžete pridať muškátový oriešok
-Nočky obalené v strúhanke nesmažte sprudka, praskali by Vám
-Anglickú slaninu nenechajte úplne vypiecť, nechajte ju vláčnu
-Do zemiakovej zmesi môžete pridať nahrubo drvenú rascu, cesnak alebo majoránku

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

STONE LT1006 STONE
LT1006

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >