RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Vyprážaný kapor v mrkvovom olejiZobraziť galériu

Vyprážaný kapor v mrkvovom oleji

Vyprážaný kapor v domácom mrkvovom oleji alebo ktorákoľvek iná ryba

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 40 minút


Filety z kapra 800 g
Kvalitný repkový olej 1 liter
Mrkva 300 g
Hladká múka 150 g
Vajce 3 ks
Jemná strúhanka 350 g
Soľ podľa chuti
Citrón 1 ks


Filet z kapra umyjeme, osušíme, naporcujeme na 200 gramové filety. Kožu na dvoch miestach nakrojíme. Osolíme a soľ do mäsa dlaňou votrieme.
Filety postupne obalíme v hladkej múke, v rozšľahaných vajciach a nakoniec v kvalitnej jemnej strúhanke.

Do väčšieho hrnca nahrubo nastrúhame očistenú karotku, prilejeme olej a zahrejeme a rozpálime približne na 120°C. Olej na pol hodiny odstavíme. Takto vznikne kvalitný domáci mrkvový olej. Po pol hodine cez jemné sitko precedíme.

Obalené filety zľahka smažíme v takto pripravenom mrkvovom oleji. Po vypražení dáme na savý papierový obrúsok, ktorým zbavíme rybu prebytočného oleja.


Rybu podáváme na peknom, predhriatom tanieri.


- Takto môžete obaliť ktorúkoľvek vami obľúbenú sladkovodnú rybu.
- Odporúčame si pripraviť svoju kvalitnú strúhanku doma.
- Kapra môžete usmažit v prepustenom masle Ghi.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >