RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Šošovicová polievka Zobraziť galériu

Šošovicová polievka

Šošovicová polievka s tekvicou a kokosovým mlieko

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 60 minút


Šošovica 400 g
Olivový olej   50 g
Cibuľa veľká   1 ks
Cesnak    3 strúčiky
Chilli papričky   10 g
Tekvica   200 g
Kokosové mlieko  200 ml
Stonkový zeler   100 g
Zázvor    20 g
Zeleninový vývar  1 l
Koriander   podľa chuti
Soľ, korenie   podľa chuti


Na olivovom oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájaný alebo prelisovaný cesnak, najemno nakrájanú čili papričku, zázvor a na drobno nakrájaný zeler. Všetko dobre orestujeme a zalejeme zeleninovým, alebo hydinovým vývarom.
 
Pridáme prebranú a prepláchnutú šošovicu a varíme do mäkka. Keď je šošovica skoro hotová, polovicu odoberieme a rozmixujeme v mixéri do hladka. Rozmixovanú šošovicu vrátime späť do hrnca a tým polievku zahustíme.
 
Ku koncu varenia pridáme do polievky na malé kocky nakrájanú tekvicu, ktorú sme pred tým orestovali na masle a potom zjemníme polievku kokosovým mliekom. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

Podávame na peknom, predhriatom tanieri a posypeme čerstvým koriandrom.

- Ak nemáme vývar, zalejeme polievku vodou.
- Túto polievku môžeme uvariť aj z červenej šošovice, varenie bude o dosť kratšie, pretože červená šošovica je už vylúpané.
- Miesto koriandra môžeme posypať polievku aj nasekanou petržlenovou vňaťou

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >