RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Španielske zemiakyZobraziť galériu

Španielske zemiaky

Španielske zemiaky - Pimenton de la vera

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 60 minút


Prílohové zemiaky 800 g
Olivový olej  
Soľ  
Čierne korenie  
Červené paprikové lusky 1 kg
Červená cibuľa 200 g
Cesnak 3 až 4 strúčiky
Červené alebo zelené chilli papričky 2 ks
Hladkolistá petržlenová vňať 1 zväzok
Údená paprika 3 až 4 lžičky
Biely vínny ocot 2 až 3 lžíce
Mleté nové korenie  
Vajce 4 ks

 

Zemiaky kefkou očistíme pod tečúcou vodou, osušíme papierovou utierkou a priečne nakrájame na plátky s veľkosťou necelý 1 cm. V dvoch panviciach rozpálime vždy 1 ½ lyžice olivového oleja. Zemiaky na strednom plameni pomaly opekáme (plátky musia byť čo najviac pri sebe a nesmú sa prekrývať). Po cca 10 minútach zemiaky obrátime a opekáme ďalších 8 až 10 minút. Akonáhle sú zemiaky zvonku chrumkavé a vo vnútri mäkké, osolíme ich, okoreníme a vyberieme z panvice. Paprikové lusky medzitým jemne ošúpeme škrabkou na zeleninu, rozštvrtíme, odstránime semienka a opláchneme. Nakrájame na kúsky cca 2cm. Cibuľu ošúpeme, pozdĺžne rozpolíme, potom naprieč nakrájame na cca ½ cm silné polmesiačiky. Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Chilli papričku rozpoltíme, odstránime semienka, umyjeme a nasekáme. Petržlenovú vňať opláchneme, otrepeme do sucha a nahrubo nasekáme. Rozpálime zostávajúci olej a opražíme na ňom cibuľu. Pridáme papriku a za častého miešania opekáme na prudkom plameni cca 15 minút. Na posledné 3 minúty pridáme cesnak a chilli. Osolíme a okoreníme. Zemiaky zmiešame s paprikovou zmesou a za častého miešania opekáme ďalších 5 minút. Poprášime údenou paprikou a dobre premiešame. Pokvapkáme octom a opekáme ďalej, pokiaľ sa ocot neodparí. Hotový pokrm ochutíme novým korením a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame horúce, so stratenými alebo na hniličku uvarenými vajcami.
 

 ---------- 

Zemiaky na strednom plameni pomaly opekáme, plátky musia byť čo najviac pri sebe a nesmú sa prekrývať. Po cca 10 minútach zemiaky obrátime a opekáme ďalších 8 ndash; 10 minút. Akonáhle sú zemiaky zvonku chrumkavé a vo vnútri mäkké, osolíme ich, okoreníme a vyberieme z panvíc.


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >