RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Špargľový koláčZobraziť galériu

Špargľový koláč

Špargľový koláč (Quiche)

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 70 minút


Vajcia  3 ks
Hladká múka 280 g
Jarná cibuľka 2 ks
Maslo (studené) 140 g
Soľ, korenie štipka
Studená voda 8 lžič
Špargľa 300 g
Smotana 300 ml
Syr Gouda 100 g
Cesnak 1 strúčik
Muškátový oriešok štipka


Z hladkej múky, studeného masla a štipky soli vytvoríme posýpku. Pridáme 8 lyžíc studenej vody a vypracujeme cesto, ktoré dáme aspoň na pol hodiny do chladničky.
 
Z cesta vyvaľkáme plát, preložíme do formy na koláč, hore dáme papier na pečenie a predpečieme.
 
Medzitým si na oleji orestujeme jarnú cibuľku, nasekaný strúčik cesnaku, osolíme a okoreníme. Olúpeme špargľu. Zmiešame vajcia so smotanou, soľou, korením a muškátovým orieškom.
 
Na predpečený koláč dáme orestovanú cibuľku, špargľu, zalejeme smotanou, zasypeme nastrúhaným syrom a pečieme dozlata v predhriatej rúre na 175°C cca 45-50 minút.
Podávame na peknom tanieri za tepla aj za studena.

- Do koláčovej formy pod korpus pridáme papier na pečenie, aby išlo cesto lepšie vybrať.
- Koláč môžeme ešte navrch posypať strúhaným parmezánom.
- Papier na pečenie pod korpusom je dobré potrieť ešte maslom.
- Cesto korpusu sa prepicháva vidličkou preto, aby mal vzduch kadiaľ utiecť a korpus nepopraskal

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >