RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Šťavnaté trhané hovädzie na víne v žemli Zobraziť galériu

Šťavnaté trhané hovädzie na víne v žemli

Šťavnaté trhané hovädzie na víne v žemli

Obtiažnosť: stredná | Porcie: | Čas: 2,25 h


Hovädzie mäso 500 g
Kvalitné čerstvé suché víno ½ litra
Hovädzí vývar 300 ml
Veľká cibuľa 1 ks
Mrkva 2 ks
Koreň petržlenu 1 ks
Cesnak 3 strúčiky
Soľ  
Čerstvo zomleté čierne korenie  
Maslo 50 g
Rastlinný olej na vyprážanie  
Celozrnná žemľa so semienkami 6 ndash; 8 ks

 

Očistenú cibuľu, mrkvu, petržlen a cesnak nakrájame na stredne veľké kúsky. Najskôr mäso osušíme papierovou utierkou a v tlakovom hrnci na rozohriatom oleji zo všetkých strán sprudka opečieme do hneda. Opečené mäso vyberieme z hrnca a dáme na chvíľu bokom, udržujeme v teple. Do rovnakého hrnca k mäsovému výpeku pridáme maslo a po jeho rozpustení orestujeme najskôr cibuľu, potom pridáme mrkvu, petržlen a nakoniec cesnak. Po chvíli opekania vrátime mäso späť do hrnca. Prilejeme hovädzí vývar, červené víno a privedieme omáčku do varu. Mäso musí byť väčšinou ponorené v omáčke. Podľa potreby podlejeme horúcou vodou. Hrniec zavrieme a varíme cca 1,5 hodiny, nastavíme na stupeň II. Po uvarení vyberieme mäso a natrháme ho vidličkou na vlákna. Omáčku precedíme a krátko povaríme do zhustnutia, dochutíme soľou a mletým korením.
---------- 

Natrhané mäso vložíme do omáčky, premiešame a môžeme servírovať v žemli ako burger obložený zeleninou alebo s hranolkami.

 ---------- 

Doba varenia mäsa sa bude líšiť v závislosti na tom, v čom mäso robíme. Tlakový hrniec cca 1,5 hodiny, v obyčajnom 2,5 hodiny. V tomto prípade je potrebné mäso kontrolovať, nech sa šťava nevyvarí a mäso nespáli.
 

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >