RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Tatarák z červenej repyZobraziť galériu

Tatarák z červenej repy

Tatarák z červenej repy (s vajcom)

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 30 minút


predpečená červená repa 600 g
sherry alebo balzamikový ocot 4 lyžičky
dijonská horčica 2 lyžičky
kapary (v soli) 2 lyžičky
tenká jarná cibuľka 1 sväzok
olivový olej 4 lyžičky
čerstvý žĺtok 4 kusy
soľ  
čierne korenie  

 

Pečenú červenú repu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Ťahy robíme krátke, prípadne dlhšie rezančeky prerežeme. Nastrúhanú repu dôkladne vytlačíme pomocou niekoľkých vrstiev kuchynského papiera, prekypríme vidličkou, osolíme a okoreníme, pokvapkáme octom a zmiešame s horčicou. Nasekáme kapary. Cibuľku očistíme a umyjeme, rozdelíme ju na bielu a zelenú časť. Bielu časť nasekáme, zelenú nakrájame na tenké krúžky. Kapary, bielu časť jarnej cibuľky a polovicu zelenej časti zmiešame s nastrúhanou repou. Dôkladne premiešame s olivovým olejom a znova ochutíme soľou a korením.
 
Pomocou krúžku na predjedlá (cca 7 cm v priemere) rozdelíme tatarák po štvrtkách na taniere a lyžicou vytvoríme uprostred jamku bez toho, aby sme krúžok sňali. Až po vytvorení priehlbiny ho opatrne odstránime smerom nahor.
 
Do jamky necháme opatrne skĺznuť žĺtok, osolíme a okoreníme. Okolo tataráku tanier posypeme zvyšnou cibuľkou.

 ---------- 

Pokrm podávame s opečeným toustom alebo kúskami chleba.

 ---------- 

Výrazne aromatická je repa pečená v rúre. Hľuzy musíme najprv dôkladne umyť, potom po jednej zabalíme do alobalu alebo papiera na pečenie a pečieme v rúre 70 - 80 minút pri teplote 180°C. Pre zmenu môžeme repu uvariť v osolenej vode v šupke ako zemiaky. Oplatí sa použiť tlakový hrniec.


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >