RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Zapekané plátkované zemiaky s restovanou cibuľou, nami zvoleným mäsomZobraziť galériu

Zapekané plátkované zemiaky s restovanou cibuľou, nami zvoleným mäsom

Zapekané plátkované zemiaky s mäsom

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 75 minút


Kvalitné zemiaky 1 kg
Bravčové plece 500 gr
Cibuľa 2 stredné
Vajce natvrdo 5 ks
Smotana 31% 400 ml
Soľ, korenie podľa chuti


Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na 3 milimetre hrubé látky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na veľmi tenké polovičné kolieska. Medzitým uvaríme vajíčka natvrdo. Vajíčka vychladíme, olúpeme a nakrájame na 3 milimetrové plátky. Bravčové mäso nakrájame na tenké rezance, ktoré osolíme a okoreníme.

Zapekaciu misku vymastíme panenským olivovým olejom, dáme vrstvu surových nakrájaných zemiakov, ktoré osolíme a okoreníme. Na zemiaky položíme vrstvu pripraveného mäsa, na mäso nakrájanú cibuľu a len teraz vrstvu vajíčok. Tento postup zopakujeme ešte raz. Skončíme vrstvou zemiakov. Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 160°C. Pečieme približne 50 minút, v polovici pečenia zemiakov podlejeme smotanou a dopečieme.

Zapekané zemiaky podávame na peknom, predhriatom tanieri.

- Ak si kúpime kvalitné zemiaky, nemusíme lúpať a krájame ich aj so šupkou.
- Pre zapečenie môžete použiť ktorékoľvek Vami zvolené mäso.
- Smotanu k zapekaniu môžete nahradiť kvalitným vývarom.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >