RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Zázvorovo-cesnakový Pak - čoiZobraziť galériu

Zázvorovo-cesnakový Pak - čoi

Zázvorovo-cesnakový Pak - čoi

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 30 minút


Mini pak - čoi 6 ndash; 8 ks
Sójová omáčka 2 lyžice
Zeleninový vývar, alebo voda 4 lyžice
Tapiokový škrob 1 lyžička
Soľ  
Rafinovaný kokosový olej 1 lyžica
Cesnak 2 ndash; 3 stroužky
Čerstvý zázvor 2 cm
Štipka mletého ružového korenia  
Sezamové semienka 1 ndash; 2 lžičky

 

Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Zázvor očistíme, nastrúhame alebo nasekáme najemno. Pak - čoi očistíme a umyjeme. Listy kapusty rozdelíme na svetlé a zelené časti. Svetlé stonky nasekáme a zelenú časť nahrubo natrháme. V miske zmiešame zeleninový vývar, sójovú omáčku, tapiokový škrob a ¼ lyžičky morskej soli. Miešame pokiaľ sa škrob nerozpustí. Necháme zmes zatiaľ bokom. Vo woku rozohrejeme olivový olej. Pridáme nakrájaný cesnak a zázvor so štipkou mletého ružového korenia, zamiešame a ihneď pridáme svetlú časť listov pak - čoi, za stáleho miešania smažíme cca 2 minúty, potom pridáme zelenú časť a za stáleho miešania smažíme ďalšie 2 minúty. Potom pridáme zmes so škrobom, zamiešame cca 15 sekúnd, zakryjeme pokrievkou a za občasného miešania varíme 2 až 3 minúty na menšom plameni. Potom pridáme sezamový olej a sezamové semienka. Hotový pikantný pak - čoi sa hodí napríklad k ryžovým rezancom alebo k ryži, pripravenými podľa návodu.

 ---------- 

Hotový pikantné pak ndash; čoi sa hodí napríklad k ryžovým rezancom alebo ryži. Môžeme podľa chuti dochutiť sójovou omáčkou.

 ---------- 

Cesnak vložený do silne rozpáleného oleja sa spáli, získa horkastú chuť a je nepožívateľný. Ak sa dusí cesnak pomaly, chutí ako orechové jadro, je mäkký ako maslo a dá sa ľahko rozotierať na zemiaky alebo chlieb. Navyše cesnak odovzdá svoju vôňu pokrmom, do ktorých ho vložíme až tesne pred koncom prípravy a ďalej ho potom nevaríme. Tak sa v ňom zachová aj najviac látok prospešných ľudskému organizmu.


Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

POELE LT1219 POELE
LT1219

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >