RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Zelerový krémZobraziť galériu

Zelerový krém

Zelerový krém s hríbami

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 40 minút


Zeler 300 g
Cibuľa stredná 1 ks
Stonkový zeler 150g
Olej 50ml
Vývar (zeleninový alebo kurací) cca1L
Smotana 100ml
Hríby 150g (čerstvé alebo mrazené)
Maslo 50g
Múka hladká 100g
Soľ, korenie podľa chuti


Olej rozpustíme v hrnci, pridáme na jemno nakrájanú cibuľku a zľahka orestujeme. Pridáme nastrúhaný zeler a najemno nastúhaný zeler, a spoločne orestujeme. Zaprášime múkou a zarestujeme. Zalejeme vývarom, dôkladne prešľaháme metličkou, osolíme, okoreníme a necháme variť.
 
Necháme prevárať 30-35 minút a rozmixujeme. Pridáme hríby a spoločne ešte cca 10 minút varíme. Polievku dochutíme soľou a korením a zjemníme smotanou a maslom.
Podáváme na peknom, predhriatom tanieri.

- Do polievky môžeme pridať štipku mletého muškátového orieška, bude voňavejšia.
- Ako vložku do polievky môžeme použiť na masle orestovaný stonkový zeler a opečené chlebové krutóny.
- Ak máme sušené huby je dobré ich pred vložením do polievky povariť, pokrájať a až potom ich aj s vývarom z húb do polievky pridať.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >