RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm. S Daliborom Navrátilom je to hračka. Ako on sám hovorí "Varenie musí byť čo najjednoduchšie, aby vynikla správna chuť pripravovaného pokrmu."


Morčacie prsia

Morčacie prsia

200 g morčacích pŕs
100 g brokolice
3 špargle
Cherry paradajky
Maslo
Olivový olej (panenský)
Soľ
suroviny

Postup

Do hrnca nalejeme vodu a pridáme limetku (najskôr vytlačíme), tymián a trochu olivového oleja. Morčacie prsia nakrájame na medailónky cca 2 cm hrubé a vložíme do parnej nadtavby spoločne so zeleninou a osolíme. Varíme cca 6-8 minút. Maslo zohrejeme a polejeme špargľu pripravenú na tanieri.

Tip

Miesto vody s limetkou a tymiánom môžeme použiť kurací vývar.