RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm. S Daliborom Navrátilom je to hračka. Ako on sám hovorí "Varenie musí byť čo najjednoduchšie, aby vynikla správna chuť pripravovaného pokrmu."


Zemiakový krém s lúpanou kukuricou

Zemiakový krém s lúpanou kukuricou

1 lyžica masla
5 cl olivového oleja
0,45 dcl smotany
Lúpaná kukurica
0,5 kg zemiakov
1 cibuľa
Trochu vývaru
Soľ
suroviny

Postup

Pokrájame na jemno cibuľu a vložíme do hrnca na rozohriate maslo a olivový olej (pomer 1:1), necháme len speniť, pridáme na malé kúsky nakrájané zemiaky a vývar. Osolíme, povaríme a potom zahustíme smotanou a rozmixujeme. Na koniec pridáme kukuricu (možnosť použiť akúkoľvek zeleninu).

Tip

Miesto kukurice môžeme použiť napríklad špenát, alebo brokolicu.