RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Kávový koláčZobraziť galériu

Kávový koláč

Rýchly kávový koláč

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 10 | Čas: 60 minút


Cesto:  
Múka polohrubá  200 g
Maslo    125 g
Mlieko    250 ml
Cukor kryštál   120 g
Instantná káva   1 lyžice
Kakao    1 lyžice
Vajce    2 ks
Prášok do pečiva  3 lyžičky/1ks
Soľ štipka  
   
Krém:  
Kávový likér   60 ml
Smetana 30%   200 ml
Mascarpone   125 g
Cukr moučka   50 g
Čokoláda  


Rozpustíme maslo na cesto a necháme vychladnúť. Formu vymastíme maslom a vysypeme trochou hrubej múky. Do misy alebo do kotlíka robota preosejeme múku, pridáme cukor, mlieko, rozpustené maslo a potom všetky ostatné ingrediencie uvedené na cesto. Dôkladne prešľaháme, až sa cesto spojí a vlejeme do pripravenej formy. Pečieme pri 180 ° C asi 20 minút. Ak je koláč hotový, skúsime zapichnutú špajdľu. Musí z cesta vyjsť suchá. Upečenú buchtu pokvapkáme kávovým likérom.
 
Počas pečenia vložíme všetky suroviny na krém do šľahača. Najskôr šľaháme opatrne, aby sa suroviny spojili, potom zvýšime rýchlosť a ušľaháme hustý krém. Krém nanesieme na vychladnutý koláč a ozdobíme postrúhanou čokoládou
 
Ozdobiť môžeme namiesto nastrúhanej čokolády i čokoládovými kávovými zrnami
- Kávový likér môžeme nahradiť silnou čiernou kávou.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

BASE LT3074 BASE
LT3074
BASE LT3075 BASE
LT3075
BASE LT3077 BASE
LT3077

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >