RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Mandľový koláčZobraziť galériu

Mandľový koláč

Mandľový koláč s vaječným likérom

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 8 | Čas: 60 minút


Maslo     100 g
Trstinový cukor    80 g
Vajcia     3 ks
Múka hladká celozrnná  120 g
Prášok do pečiva   1 ks
Mleté mandle    150 g
Mandle lupienky    50 g
Vaječný likér    150 ml
Soľ  
Vanilkový extrakt   1 lyžička


Maslo vymiešame s cukrom a vajcami do peny. Pridáme múku, prášok do pečiva, štipku soli, vanilkový extrakt, mleté mandle a 100 ml likéru. Dôkladne premiešame.
 
Takto pripravené cesto nalejeme do koláčovej formy vyloženej papierom na pečenie a na povrchu pekne uhladíme. Posypeme mandľovými lupienkami a pokvapkáme zvyškom vaječného likéru.
 
Pečieme v predhriatej rúre na 160°C asi 30 minút. Ak je koláč prepečený, zistíme vpichom špajdle do stredu koláča
.
Koláč podávame posypaný práškovým cukrom.

- Ak koláč nepodávame deťom, môžeme ho pred podávaním pokvapkať aj vaječným likérom.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >