RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


ParfaitZobraziť galériu

Parfait

Parfait z husacej pečene

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 6 | Čas: 60 minút


Husacia pečeň 600 g
Anglická slanina  600 g
Maslo    150 g
Brandy    40 ml
Smotana   250 ml
Zázvor    50 g
Sádlo    150 g
Nové korenie   10 g
Bobkový list   10 g
Tymián    10 g
Červené víno   100 ml
Kmín mletý  špetka
Soľ, korenie  
   

Očistenú husaciu pečeň naložíme najlepšie cez noc do mlieka, pridáme brandy, biele korenie, mleté nové korenie, mletú rascu a na kocky nakrájaný zázvor.
 
Odležanú pečeň vyberieme z mlieka, necháme odkvapkať a vložíme do pekáča. Pridáme na kocky nakrájanú anglickú slaninu, husacie sadlo, bobkový list, osolíme a pečieme v rúre na 170°C cca 20-25 minút. Pred koncom pečenia zastříkneme červeným vínom a necháme odpariť.
 
Upečená pečeň necháme vychladiť. Vychladnutá pečeň spolu s masťou a slaninou pomelieme na jemnom mlynčeku a presunieme do kotlíka. Pridáme smotanu, zmäknuté maslo, osolíme, okoreníme a prípadne pridáme ešte mletý zázvor.
 
Zmes preložíme do paštétovej formy vyloženej fóliou a necháme hodinu až dve vychladiť v chladničke (podľa veľkosti formy)
Podáváme s brusinkami a bielym pečivom.

- Kto má rád paštétu s mandľami, môže ich pridať nasekané do paštéty počas miešania s maslom a smotanou.
- Ak nemáme husiu masť, ktorá by nám zostala pri pečení napríklad Svätomartinskej husi, môžeme pridať napríklad sádlo bravčové, ktoré bežne kúpime v obchode.
- Pred umletím pečene vyberieme z pekáča bobkové listy a celé nové korenie.
- Pri pečení môžeme pridať aj pár vetvičiek tymiánu, ktoré nám paštétu krásne ovoňajú. Pred mletím ich tiež vyberieme.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >