RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Polievka z pečených gaštanovZobraziť galériu

Polievka z pečených gaštanov

Krémová polievka z pečených gaštanov

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 40 minút


Olúpané gaštany 300 g
Cibuľa stredná 1 ks
Stonkový zeler 100 g
Olej olivový 50 ml
Vývar (zeleninový alebo kurací) 1 l
Mlieko 100 ml
Smotana 100 ml
Med 1 polievková lyžica
Zázvor čerstvý 3 plátky
Maslo 50 g
Soľ, korenie podľa chuti


Olivový olej rozpustíme v hrnci, pridáme na jemno nakrájanú cibuľku a zľahka orestujeme do sklovita. Pridáme nakrájaný zeler, čerstvý zázvor a pečené olúpané gaštany. Pokvapkáme medom, ešte raz ľahučko orestujeme a zalejeme vývarom a teplým mliekom.
 
Necháme prevárať 30-35 minút, rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko. Polievku ochutíme a zjemníme smotanou.

Polievku nalejeme do pekného, predhriateho taniere.


- Gaštany na lúpanie môžeme upiecť v rúre alebo uvariť vo vode, musíme ich však pred tepelnou úpravou na plochej strane gaštanu narezať nožom do kríža.
- Polievku nemusíme zahusťovať, bude dosť hustá, a keby predsa, tak prihustíte maslovou zápražkou.
- Časť gaštanov si môžeme ponechať na ozdobu a pokrájanými môžeme posypať polievku a zľahka pokvapkať olivovým olejom

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

LEILA LT5002 LEILA
LT5002

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >