RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Ragú z marinovaného diviačieho stehna s restovanou koreňovou zeleninouZobraziť galériu

Ragú z marinovaného diviačieho stehna s restovanou koreňovou zeleninou

Dvanásť hodín marinované diviačie mäso s omáčkou z červeného vína.

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 75 minút


Očistené diviačie stehno 800 gr
Suché červené víno  0,7 l
Slivkový lekvár 2 plné pol. lyžice
Živočišne maslo 100 gr
Olej repkový 1 dcl
Mrkva očistená 80 gr
Paštrnák očistený 80 gr
Zeler očistený 80 gr
Jalovec korenie 8 guličiek
Cukor krupica 1 pol.lyžica
Soľ, korenie podľa chuti
Paradajkový pretlak 2 pol. lyžica, kvalitný

Diviačie stehno nakrájame na kúsky 3x3cm veľké, dáme do misy, osolíme, okoreníme, pridáme jalovec a zalejeme červeným vínom. Mäso necháme marinovať 12 hodín v izbovej teplote. Občas premiešame. Po 12 hodinách mäso scedíme a marinádu si odložíme. Do hrnca dáme polovicu množstvo masla, olej, rozohrejeme a diviačie marinované mäso sprudka opečieme.

Po opečení mäso vyberieme a v základe skaramelizujeme pretlak spolu s cukrom a slivkovým lekvárom. Zalejeme už pripravenou marinádou z červeného vína, pridáme mäso a na miernom ohni varíme 70 minút. Mäso po uvarení vyberieme, omáčku podľa potreby zahustíme maslovou zápražkou, ktorú 15 minút na miernom ohni prevárame. Potom mäso vrátime späť do vzniknutej omáčky. Dochutíme soľou, korením a cukrom.

Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na plátky 2 milimetre hrubé, ktoré následne nakrájame na tenké rezance dlhé 6 centimetrov. V panvici rozohrejeme zvyšné maslo a nakrájané rezance do chrumkava orestujeme.

Diviačie stehno podávame na peknom, predhriatom tanieri. Servírujeme ho s klasickou prílohou alebo s pečivom.

- Mäso, ktoré varíme miernym varom sa nám uvarí skôr, ako mäso, ktoré varíme prudkým varom
- Pretlak, slivkovej lekvár a cukor karamelizujeme, aby sa nám dostala do omáčky intenzívnejšia, plnšia chuť a tmavšia farba
- Mäso pred marinovaním mierne presolte a mierne prekorente, len tak vznikne plnšia chuť celého jedla
- Na varenie používajte červené víno, ktoré tiež pijete

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >