RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Ragú z vykostených králičích stehienZobraziť galériu

Ragú z vykostených králičích stehien

Jednoduché jedlo, ktoré je najviac obľúbené ako veľkonočný pokrm.

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 60 minút


Chlazená králíči stehna 4 ks
Panenský olivový olej 1 dcl
Živočišné máslo 70 gr
Červená cibule 2 ks
Sušené hříbky 1 hrst
Suché bílé víno 3 dcl
Smetana živočišná 1 dcl
Listový špenát 150 gr
Sůl, pepř dle potřeby
Kuřecí vývar 500 ml
Cukr krupice špetka
Tymián snítka
Nové koření 4 kuličky

Sušené hríbiky preberieme a namočíme do väčšieho množstva studenej vody. Králičie stehná umyjeme, osušíme, osolíme a soľ votrieme. V kastróliku rozohrejeme spolu s maslom, na ktorom králičie stehná dozlatista opečieme. Vyberieme a vo výpeku do chrumkava opečieme červenú cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Dáme do misky.

Do výpeku nalejeme víno, zvaríme na polovičné množstvo, pridáme sušené huby zbavené vody, opečené králičie stehná, podlejeme vývarom, pridáme tymian, nové korenie a na miernom ohni varíme do mäkka. Mäso vyberieme, omáčku zvaríme na potrebné množstvo. Podľa potreby zahustíme tukovou zápražkou. Omáčku dochutíme podľa potreby soľou, korením a štipkou cukru.

Na záver zjemníme smotanou. Do vzniknutej omáčky pridáme prepraný listový špenát a len dve minúty zľahka prevaríme. Pridáme do chrumkava opečenú červenú cibuľu.
 
Ragú z králičích stehien podávame na peknom, predhriatom tanieri. Servírujeme ho s klasickou prílohou.

- Sušené hríbiky môžeme nahradiť čerstvými
- Panenský olivový olej môžeme nahradiť bravčovou, kačacou alebo husacou masťou
- Čerstvý listový špenát môžeme nahradiť mrazeným listovým špenátom, nie pretlakom
- Okrem zajačích stehien môžeme použiť aj králičí chrbát

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >