RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Rizoto s lososomZobraziť galériu

Rizoto s lososom

Špargľové rizoto s marinovaným lososom


Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 30 minút


Ryža guľatozrnná (Arborio alebo Carnaroli) 400 g
Olivový olej 50 ml
Biele víno 100 ml
Soľ, korenie  podľa chuti
Losos marinovaný gravlax  300 g
Vývar (zeleninový alebo hydinový) 750 ml
Špargľa 300 g
Cibuľa 100 g
Cesnek 50 g
Parmezán 30 g


V hrnci rozohrejeme olivový olej a 1 lyžicu masla, pridáme jemne nasekanú cibuľu a cesnak a jemne ich orestujeme do "sklovita", musia len zmäknúť.

Potom pridáme surovú ryžu a zvýšime teplotu. Ryžu pražíme za neustáleho miešania asi minútu, kým nebudú všetky zrnká priesvitné. Prilejeme biele víno a za neustáleho miešania ho necháme odpariť.

Keď sa všetko víno vsiakne do ryže, pridáme naberačku horúceho vývaru, znižujeme teplotu, okoreníme a osolíme. Za neustáleho miešania necháme vývar znova vsiaknuť a vyvariť. Pridáme ďalšiu naberačku a takto postupujeme až do chvíle, kým nepoužijeme celý vývar a kým nie je ryža mäkká "na zahryznutie".

Potom pridáme na kúsky nakrájanú, olúpanú zelenú špargľu a kúsky marinovaného lososa (pozri Recept: Čerstvý marinovaný losos). Spolu s rizotom necháme asi dve minúty povariť a odstavíme.

Hotové rizoto odstavíme zo sporáka, vmiešame zvyšné maslo, a necháme tak dve minúty pod pokrievkou dôjsť.
 

Pri podávaní môžeme posypať strúhaným parmezánom a nasekanou petržlenovou vňaťou.

- Miesto vývaru môžeme, samozrejme, použiť vodu, ale nie je to ono.
- Hotové rizoto môžeme ľahko zjemniť smotanou.
- Lososa si, samozrejme, môžeme už kúpiť v obchode marinovaného alebo údeného.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

BAMBOO LT2059 BAMBOO
LT2059
LEILA LT5002 LEILA
LT5002
DINE LT9002 DINE
LT9002

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >