RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Staročeské zemiakové lokšeZobraziť galériu

Staročeské zemiakové lokše

Zemiakové placky (lokše) 

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 60 minút


Zemiaky 1,2 kg
Múka hladká 300 g
Sádlo 100 g
Soľ 1 lyžička


Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, necháme vychladnúť a ošupíme. 

Na jemnom stráhadle nastrúhame zemiaky, osolíme a pridáme múku. Vymiesíme tuhšie cesto, ktoré si rozdelíme na cca 12 guľôčok. Guličky pomúčíme a na doske rozvaľkáme na čo najtenšie placky.

Pečieme na suchej rozpálenej panvici na oboch stranách. Po upečení potrieme rozpusteným sádlom a môžeme ihneď konzumovať. 


Podáváme na peknom, predohriatom tanieri a servírujeme ako prílohu.  

- Placky môžeme plniť podľa chuti sladkou alebo slanou náplňou.
- Do zemiakov môžeme pridať najemno nasekané bylinky, placky sú potom voňavejšie a aromatickejšie. 
- Placky si môžeme aj naskladať na plech a upiecť v rozpálenej rúre.
- Sú skvelé aj ako príloha k mäsovým pokrmom.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >