RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Syrový quiche v zemiakovej kôrkeZobraziť galériu

Syrový quiche v zemiakovej kôrke

Syrový quiche v zemiakovej kôrke
 

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 45148 | Čas: 105 minút


Zemiaky 600 g
Vajcia 11 ks
Soľ  
Korenie  
Parmezán 150 g
Maslo na vymazanie formy 15 g
Mäkký polotučný tvaroh 250 g
Prírodný kozí syr 1 balíček
Čerstvá petržlenová vňať 2 hrsti
Čerstvá pažítka 1 hrsť
Čerstvý rozmarín 3 vetvičky
Muškátový kvet ½ lyžičky
Olej na pečenie 2 lyžice

 

Zemiaky ošúpeme, najemno nastrúhame, vložíme do čistej utierky a vyžmýkame z nich čo najviac vody. Parmezán nastrúhame najemno a rozdelíme na 2 časti: 60 g a 90 g. 1 vajce vyšľaháme so soľou a korením. Potom ho zmiešame s nastrúhanými zemiakmi a 60 g nastrúhaného parmezánu. Tortovú formu vymažeme olejom, vyložíme papierom na pečenie a papier potrieme rozpusteným maslom. Zemiakovú zmes rozprestrieme po dne a po stranách formy vo veľmi tenkej vrstve. Pečieme v rúre na 210 °C 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Rúru stiahneme na 180 °C. Umytú petržlenovú vňať, pažítku a rozmarín nakrájame nadrobno. Zvyšné vajcia dáme do misy a metličkou rozšľaháme. K zmesi pridáme tvaroh, parmezán, rozdrobený kozí syr, pažítku, polku nasekanej petržlenovej vňate, rozmarín, muškátový kvet, soľ, korenie. Syrovú zmes vlejeme do predpečeného korpusu, zasypeme druhou polkou nasekanej petržlenovej vňate a pečieme ďalších 40 minút na 180 °C. Potom stiahneme teplotu na 160 °C a ešte 10 minút dopečieme. Hotový quiche podávame ozdobený čerstvou petržlenovou vňaťou teplý alebo studený.

 ---------- 

Hotový quiche podávame ozdobený čerstvou petržlenovou vňaťou teplý alebo studený.
---------- 

Namiesto mäkkého polotučného tvarohu môžeme použiť jemný tvaroh. Vo výsledku bude náplň hrubšia na zahryznutie.


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >