RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Fazuľový krémZobraziť galériu

Fazuľový krém

Fazuľový krém s pečeným karfiolom

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 30 minut


karfiol ½ hlávky
zeleninový vývar 1 liter
varená biela fazuľa (75 g suchých) 200 g
mandľový bešamel alebo mandľovýkrém 200 ml
olivový olej 2 lžíce
ghí 1 lžíce
šalotka 1 ks
bylinky 1 hrst
sušené paradajky 1 hrst
citronová šťava 2 lžíce
soľ 1 lžička
Krutóny:  
starý chlieb 2 krajce
sezamové semiačka 1 lyžica
olivový olej 1 lyžica
soľ  

 

Starý chlieb natrhámealebo nakrájame na menšie krutóny a v miske premiešame s olivovým olejom, sezamom a soľou. Takto pripravené krutóny rozmiestníme po plechu a pečieme do zlata cca 10 minút v rúre predhriatej na 200 °C.

Karfiol očistíme a roztrháme na väčšie ružičky, ktoré rozkrojíme na polovicu, alebo na plátky. V hrnci rozohrejeme olej, vložíme karfiol a prudko opekáme na strane rezu do zlatohneda. Plátky karfiolu otočíme, zmiernime plameň, pridáme ghí a pomaly restujeme aj z druhej strany. Zhruba polovicu opečených ružičiek odložíme stranou na ozdobu.

K zvyšku karfiolu pridáme nasekanú šalotku a necháme zosklovatieť Pridáme fazuľu, zalejeme horúcim zeleninovým vývarom, privedieme k varu a na miernom plameni necháme variť cca 20 minút.

Nakoniec primiešame mandľový olej, bešamel a rozmixujeme na hladké pyré. Dochutíme citrónovou šťavou a soľou.  Bylinky a sušené paradajky nasekáme a pridáme na ozdobenie taniera s naliatou polievkou. Podáváme s chlebovými krutónmi.  

 ---------- 

Servírujeme s chlebovými krutónmi, zvyškom opečeného karfiolu, nasekanými sušenými paradajkami a dozdobíme čerstvými bylinkami.

 ---------- 

Namiesto karfiolu môžeme použiť iný druh zeleniny, napríklad brokolicu, tekvicou, batátmi atď. alebo ich skombinovat. Na záver pridáme do polievky kyslú zložku, například umeocet, limetku, citrón, jablčný ocot alebo vínny ocot, čím podporíme jeho výsledkú chuť.


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >