RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Čučoriedkový koláčZobraziť galériu

Čučoriedkový koláč

Čučoriedkový koláč s kakaom

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 10 | Čas: 80 minút


plnotučné mléko 250 ml
cukr krupice 285 g
čerstvé droždí 35 g
vejce 3 ks
máslo 315 g
hladká mouka 465 g
holandské kakao 40 g
soľ 5 g
čučoriedky 1 kg
polohrubá múka 100 g
ovesné vločky 100 g
rum 50 ml
múčkový cukor (nie je nutné) 50 g
čerstvé listy mäty  

 

V miske zmiešame 125 ml teplého mlieka, 1 lyžicu krupicového cukru a rozdrobeného droždia. Všetko premiešame a necháme stáť na teplom mieste 10 minút. Pripravíme si vajcia tak, že žĺtky oddelíme od bielkov. V hrnčeku rozpustíme 115 g masla a zvyšné zatiaľ vrátime do chladničky.
 
V ďalšej mise premiešame 460 g preosiatej hladkej múky, kakao a soľ. Do toho prilejeme zvyšných 125 ml mlieka, rozpustené a ochladené maslo, 70 g krupicového cukru, 2 žĺtky, a nakoniec pridáme vzídený kvások. Premiešame a na pomúčenej doske rukami vypracujeme vláčne cesto, ktoré potom preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a rozprestrieme po celej ploche. Okraje necháme cca o 5 mm vyššie a takto potrieme rozšľahaným žĺtkom.
 
Čučoriedky premiešame s 2 lyžicami cukru, nasypeme na cesto a rovnomerne rozprestrieme. Drobenku si pripravíme premiešaním 100 g stuhnutého masla, polohrubej múky, ovsených vločiek a zvyšného cukru a nasypeme ju na koláč. Ak máme pripravené, necháme pred vložením do rúry ešte cca 30 minút na teplom mieste kysnúť. Pečieme v predhriatej rúre na 170 ° C cca 25-30 minút. V medziobdobí si pripravíme rumovú zálievku tak, že rozpustíme 100 g masla s rumom. Ešte horúci koláč prelejeme rumovou zmesou, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme mätou.
 
 ----------

Čerstvé droždie sa dá nahradiť suchým instantným v správnom množstve. Instantné sušené droždie je určené na priame použitie a nie je nutné ho aktivovať mliekom a cukrom, a ani nemusíme čakať, až vzíde kvások. Jemné kryštáliky alebo malé guličky dehydrovaného droždia môžeme rovno primiešať k múke a ďalším sypkým surovinám v pomere 1:3, teda 7 g sušeného droždia = 21 g čerstvého droždia.


Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

BASE LT3075 BASE
LT3075
EMMA LT5007 EMMA
LT5007
DINE LT9001 DINE
LT9001

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >