RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Diviači gulášZobraziť galériu

Diviači guláš

Diviači guláš

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 120 minút


Diviačie plece   800 g
Cibuleľa  400 g
Olej    100 ml
Cesnak    30 g
Paradajkový pretlak  150 g
Bobkový list   3 ks
Tymián    3 vetvičky
Červené víno   300 ml
Slanina    100 g
Šampiňóny   150 g
Cukor    50 g
Soľ, korenie podľa chuti


Cibuľu nakrájame nadrobno a diviačie stehno na kocky. V hrnci si rozpálime olej a orestujeme cibuľu do hneda. Pridáme paradajkový pretlak a dôkladne zarestujeme.
 
Potom pridáme nakrájané mäso, nasekaný cesnak a spoločne ešte zarestujeme. Osolíme, okoreníme a zastrekneme vínom.
 
Víno necháme odvariť a potom zalejeme mäso vodou alebo vývarom, pridáme bobkový list, nasekaný tymián a dusíme do mäkka. Keď je mäso tak z polovice mäkké, pridáme na rezančeky nakrájanú slaninu a ku koncu varenia zahustíme nastrúhaným starším chlebom.

Pri servírovaní jedlo vylepšíte orestovanými čerstvými hubami, ktorými mäso posypeme.

- Servírujeme s na sádle orestovanými bramborovými šiškami.
- Guláš můžeme vylepšit i pár kuličkami jalovce.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

PRESSION LTDSD4 PRESSION
LTDSD4
PRESSION LTDSD6 PRESSION
LTDSD6

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >