RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Grilované cukety Zobraziť galériu

Grilované cukety

Grilované plnené cukety s paradajkami

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 40 minút


Stredne veľké cukety 6 ks
Cibuľa šalotka 2 ks
Cesnak 2 stúčiky
Olej olivový 50 ml
Paradajky 500 g
Strúhanka 50 g
Vajce 1 ks
Parmezán 75 g
Hladkolistý petržlen 1 lyžica
Soľ, korenie podľa chuti


Cuketky pozdĺžne rozkrojíme a lyžicou vydlabeme všetku jemnú dužinu so semienkami. Vydlabané cukety pokvapkáme olivovým olejom, naukladáme na plech a pečieme v rúre na 180°C cca 10 minút. Potom vyberieme a dáme bokom.
 
Vydlabanú dužinu nasekáme na kúsky a spolu s nakrájanou cibuľou a cesnakom restujeme do mäkka. Orestovanú dužinu posypeme strúhankou, zalejeme rozšľahanými vajcami a posypeme parmezánom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Dochutíme soľou a korením. Premiešame a takto pripravenú hmotu plníme predpečené vydlabané cukety.
 
Na dno nádoby, v ktorej budeme cukety zapekať, dáme nakrájané paradajky, ľahko osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Na paradajky poukladáme naplnené cukety a pečieme cca 20 minút do zlatista.
Podávame na peknom, predhriatie tanieri.

- Pre lepšiu chuť a vôňu môžeme paradajky posypať lístkami čerstvej bazalky.
- Miesto čerstvých paradajok môžeme použiť aj nakrájané konzervované paradajky

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >