RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Husací kaldonZobraziť galériu

Husací kaldon

Husací vývar s karfiolom a smotanou

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 60 minút


Husací skelet  1 ks
Husacie droby  300 g
Karfiol   50 g
Smotana  50 ml
Mrkva   100 g
Zeler   100 g
Petržlen   100 g
Cibuľa 50 g
Maslo   100 g
Múka hl.  50 g
Nové korenie  10 g
Celé korenie  10 g
Kmín   5 g
Soľ, korenie podľa chuti
Muškátový oriešok  


Husací skelet dajte spolu s polovicou očistenej a na veľké kusy pokrájanej koreňovej zeleniny a cibule do hrnca s rozpáleným olejom a asi 5 minút opekajte do zlatista. Potom zalejte asi 3 litrami vody, pridajte korenie, osoľte a pomaly varte, aby ste získali silný husací vývar.
 
Droby uvaríme zvlášť do mäkka a potom ich prepláchneme studenou vodou a pokrájame na kúsky.
 
Maslo rozpustíme v hrnci, vsypeme na kúsky pokrájaný karfiol a rascu a spoločne so zvyškom koreňovej zeleniny pokrájanej na menšie kúsky zľahka orestujeme. Zalejeme scedeným husím vývarom a privedieme k varu. Potom zahustíme svetlou zápražkou z masla a múky a necháme cca pol hodiny prevariť.
 
Zhruba 5 minút pred koncom varenia vlejeme do polievky smotanu a pridáme pokrájané uvarené droby. Polievku dochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením a môžeme podávať.

Do polievky pri servírovaní môžeme pridať varené široké rezance a posypať posekanou petržlenovou vňaťou.

- Kaldon môžeme tiež urobiť kačacích alebo kuracích skeletov a vnútorností.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >