Test - GTM

RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Orientálne kačacie prsiaZobraziť galériu

Orientálne kačacie prsia

Orientálne kačacie prsia na rezancovom tanieri

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 50 minút


kačacie prsíčka 4 kúsky
sezamový olej 2 lyžice
jarný hrášok 150 g
zelená špargľa 200 g
zelené fazuľky 180 g
čerstvá červená chilli paprička 2 kúsky
sójová omáčka (+ na pokvapkanie) 45 ml
čerstvý zázvor 5 cm
rastlinný olej 75 ml
cesnak 3 strúčiky
tenké ryžové rezance 1 kg
červená cibuľa 60 g
citrón (šťava k servírovaniu) 1 kus
   
Marináda  
citrónová šťava 2 lyžice
dezertné víno 2 lyžice
prírodný cukor, med či melasa 2 lyžičky

 

Zapneme rúru a predhrejeme ju na 180 °C. Hrášok, nakrájanú špargľu a fazuľku prelejeme na sitku vriacou vodou a ihneď schladíme studenou. Kožu na prsíčkach niekoľkokrát krížom narežeme.
 
Mäso naukladáme do misky, prelejeme marinádou a necháme 30 minút odpočívať. Veľkú, nepriľnavú panvicu nasucho, bez oleja, rozpálime. Potom do nej vložíme mäso kožou dole a sprudka opečieme do chrumkava, potom otočíme a opečieme z druhej strany. Následne prsíčka presunieme do ohňovzdornej formy, vložíme do rúry a 10 minút pečieme.
 
Očistený zázvor, chilli a cesnak nasekáme na rezance. Veľkú panvicu alebo wok pripravíme na sporák s plameňom na vyššiu teplotu. Až sa rozpáli, pokvapkáme ju kvapkou sezamového oleja a na to vsypeme hrášok, špargľu a fazuľku, čili papričky ak tomu pridáme sójovú omáčku, zázvor a cesnak. Všetko opekáme pri vyššej teplote za stáleho miešania, až zelenina skrehne, ale zostáva chrumkavá.
 
Rezance necháme máčať jednu minútu vo vlažnej vode a potom osušíme. Hrsť ich vsypeme na novú panvicu s rozohriatym olejom. Rezance vytvarujeme v tvare taniera. Po chvíli vyprážania necháme odkvapkať lej na kuchynskom papieri. Všetko zopakujeme so zvyšnými rezancami a vytvoríme ďalšie rezancové tanieriky.
 
 ----------

Pri podávání naaranžujeme na každý rezancový tanier plátky prsíčok, opraženú zeleninu a celé to zľahka pokvapkáme citrónovou šťavou a sójovou omáčkou.

 ---------- 

Pokiaľ máte rádi výraznejšiu chuť, môžete nahradiť sójovou omáčku ustricovou.


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >