RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm. S Daliborom Navrátilom je to hračka. Ako on sám hovorí "Varenie musí byť čo najjednoduchšie, aby vynikla správna chuť pripravovaného pokrmu."


Losos

Losos

360g lososa
1 limetky
200g listového špenátu
Zemiaky
Olivový olej (panenský)
Tymian
Cherry paradajky
suroviny

Postup

Do hrnca nalejeme vodu a pridáme limetku (najskôr vytlačíme), tymián a trochu olivového oleja. Do sklenenej nadstavby vložíme lososa, vedľa listový špenát a zemiakov (predvarené v šupke), posolíme, premiešame špenát a polejeme všetko olivových olejom. Až sa začne variť voda, položíme nadstavbu na hrniec a prikryjeme pokrievku, občas premiešame špenát, necháme variť 5-7 min. Na panvicu dáme olivový olej a osmažíme cherry paradajky, akonáhle prasknú, sú hotové.