RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Slaná tekvicovo-gaštanová galetkaZobraziť galériu

Slaná tekvicovo-gaštanová galetka

Slaná tekvicovo-gaštanová galetka

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 30+15+45 m


Na cesto:  
hladká múka 150 g
celozrnná jemná mletá múka 100 g
soľ 1,2 lyžičky
studené maslo na kocky 125 g
vajce (rozšľahané) 2 ks
   
Na oblohu:  
hotové tekvicové pyré 5 lyžíc
créme fraiche (alebo lučina) 2 lyžice
soľ  
čerstvo namleté čierne korenie  
lístky šalvie  
dužina z tekvice 500 g
predvarené a olúpané gaštany 100 g
modrý krémový syr (gorgonzola cremoso) 100 g
čatní z červenej cibule 4–5 lyžíc

 

Múku, soľ a maslo rozmixujeme v kuchynskom robote s nadstavcom na sekanie (food processore), pokiaľ zmes nebude pripomínať mrveničku. Potom postupne prilievame rozšľahané vajcia, ktoré niekoľkými pulzami zapracujeme, pokiaľ sa ingrediencie nespoja. Ak by výsledné cestíčko bolo ešte suché, pridáme lyžicu ľadovej vody. Hotové cesto sploštíme do tvaru disku, zabalíme a uložíme do chladničky.

Zapneme rúru a predhrejeme ju na 200 °C. Niekoľko šalviových lístkov nasekáme nadrobno a niekoľko necháme celých na dozdobenie. Dužinu z tekvice nakrájame na 2 cm kocky. Tekvicové pyré zmiešame s crém fraiche, soľou, korením a nasekanou šalviou.

Vyberieme cesto z chladničky, studené ho vyvaľkáme priamo na papieri na pečenie na hrúbku 0,3 cm do tvaru oválu a prenesieme na plech. Potrieme pripraveným pyré, ale ponecháme voľné okraje. Na pyré naskladáme tekvicu a gaštany, opäť s voľným krajom, pretože potom, čo máme všetko pripravené, ho preložíme cez náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 45 minút do zlatista. Následne galetky vyberieme z rúry a z vrchu posypeme syrom, aby sa teplom rozpustil.

 ---------- 

Galetky ozdobíme pomocou čatní z červenej cibule a lístkami šalvie. Podávame ešte teplé.
 

 ---------- 

Namiesto cibuľového čatní môžeme použiť iný druh, ktorý sa hodí k modrému syru.
 


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >