RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Slaný koláčZobraziť galériu

Slaný koláč

Slaný koláč so špenátom a pínovými orieškami

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 12 | Čas: 50 minút


Lístkové cesto 350 g
Špenát listový   750 g
Vajce 3 ks
Šunka    150 g
Syr tvrdý   150 g
Mlieko   150 ml
Smotana 100 ml
Cibuľa  100 g
Cesnak 30 g
Píniové oriešky   50 g 
Soľ, korenie podľa chuti


Mrazený listový špenát necháme rozmraziť a dôkladne vytlačíme vodu.

Cibuľu nakrájame najemno a spoločne s nakrájaným cesnakom a nasekanými píniovými orieškami ľahko orestujeme na oleji. Necháme vychladiť a zmiešame so špenátom. Potom pridáme na rezance nakrájanú alebo nastrúhanú šunku a tvrdý syr a spoločne premiešame.

Lístkové cesto vyváľkame a vyložíme s ním vymazanou koláčovú formu. Okraje orežeme nožom. Cesto ľahko premiešame vidličkou, aby sa nám pri pečení nenafúklo. Na takto pripravené cesto položíme pripravený špenát a zalejeme zálievkou pripravenou zmiešaním mlieka, rozšľahaných vajec a smotany.

Pečeme v predhriatej rúre na 170°C cca 25 minút.

Pred podávaním dozdobíme podľa seba.

- Špenát môžeme použiť aj čerstvý, ale musíme ho najskôr dôkladne umyť, a potom ho orestujeme spoločne s cibuľou a cesnakom.
- Ak chceme koláč vegetariánsky, nahradíme šunku napríklad iným druhom syra.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

BASE LT3077 BASE
LT3077

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >