RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Teľací biftek na citróne s fazuľami a kaparamiZobraziť galériu

Teľací biftek na citróne s fazuľami a kaparami

Teľací biftek na citróne s fazuľami a kaparami

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 30


Teľacie mäso 4 plátky (cca 400 g)
Varené biele fazule (alebo konzervy v slanom náleve) 480 g (alebo 2 konzervy 400 g)
Bio citrón 1 ks
Kapary v slanom nálevu  
Čerstvé oregano pár vetvičiek
Hladká múka na obalenie  
Olivový olej extra virgin  
Soľ a korenie  

 

Citrón nakrájame na veľmi tenké plátky.

Plátky mäsa osolíme, okoreníme, obalíme v múke a orestujeme na panvici s trochou oleja asi 1 minútu z každej strany. Potom ich vyberieme z panvice a do výpeku vložíme plátky citróna a ľahko povaríme asi 1 minútu, aby dostali správnu príchuť. Do rovnakej panvice potom prilejeme pol hrnčeka vody, aby sme panvicu deglazovali. Potom pridáme aj bifteky, posypeme nasekaným oreganom, pridáme fazule a lyžicu kapár bez nálevu a povaríme ešte pár minút, pokiaľ sa omáčka ľahko nezahustí. Ihneď podávame.

 ---------- 

Podávame ihneď po dokončení prípravy pokrmu. Kapary z receptu môžeme vynechať. V tomto prípade ľahko dochutíme soľou.

--------- 

Deglazovať (z francúzskeho déglacer) znamená rozpustiť pomocou tekutiny (vína, vývaru, mlieka, vody alebo octu) výpek, ktorý sa vytvára v panvici, pekáči alebo hrnci v priebehu vyprážania alebo pečenia. Omáčku môžeme použiť na dochutenie pokrmu.


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >