RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Zemiaková polievkaZobraziť galériu

Zemiaková polievka

Zemiaková polievka so zázvorom a grilovaným lososom

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 6 | Čas: 40 minút


Zemiaky  800 g
Cibuľa 1 ks
Pór    500 g
Zázvor    50 g
Olivový olej   100 ml
Zeleninový vývar  1,5 l
Citrón    1 ks
Losos    500 g
Smotana   100 ml
Soľ, korenie  podľa chuti


Olúpané zemiaky nakrájame na kocky. V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na jemno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané zemiaky a najemno nakrájaný zázvor. Spoločne orestujeme a zalejeme zeleninovým vývarom. Povaríme cca 20 minút, kým nie sú zemiaky mäkké.
 
Medzi tým si čerstvého lososa nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pór dôkladne umyjeme a nakrájame na kolieska.
 
Hotovú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, primiešame smotanu a podľa chuti osolíme a okoreníme. Rozohrejeme si panvicu a na zvyšnom olivovom oleji opečieme nakrájaný pór. Pór vyberieme a na rovnakej panvici opečieme kúsky lososa. Pri servírovaní vkladáme do taniera pór a lososa a zalejeme horúcou polievkou

Polievku môžeme pri podávaní ešte posypať posekaným kôprom alebo petržlenovou vňaťou.

- Polievku môžeme ešte vylepšiť tým, že do nej vložíme na masle opečené krutóny z bieleho chleba.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >