RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Biela čokoládaZobraziť galériu

Biela čokoláda

Biela čokoláda
 

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 15 min


Plnotučné mlieko 400 ml
Smotana na šľahanie (30%) 250 ml
Biela čokoláda 250 g
Lyofilizované jahody 1 lžíce

Mlieko nalejeme do hrnca a privedieme do varu. Odložíme nabok. Čokoládu nasekáme na malé kúsky, rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mliekovare a dobre premiešame. Smotanu privedieme v inom hrnci do varu. Do rozpustenej čokolády po tretinkách stierkou zapracujeme zahriatu smotanu. Najskôr začne vznikať hustá emulzia a bude to vyzerať, ako keby sa čokoláda zrazila. V tej chvíli pridáme ďalšiu tretinu smotany. Pokračujeme a zapracujeme celý zvyšok smotany. Emulziu potom vmiešame do zahriatého mlieka. Hneď po zamiešaní servírujeme do hrnčekov a ozdobíme lyofilizovanými jahodami alebo iným ovocím podľa chuti.
 
Servírujeme do hrnčekov a ozdobíme lyofilizovanými jahodami alebo iným ovocím podľa chuti. 
 
Pokiaľ lyofilizované rozdrobené ovocie pridáme do smotany v priebehu varenia, nápoj sa zafarbí.
 

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >