RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Pečená kačka s hroznomZobraziť galériu

Pečená kačka s hroznom

Pečená kačka s hroznom
 

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 6 | Čas: 45 min


Celá kačka (bez vnútorností) 2 kg
Mleté klinčeky 1 lyžica
Olivový olej 1 lyžica
Červená cibuľa 4 ks
Rozmarín 1 zväzok (cca 20 g)
Hrozno bez semien 500g (rôzne farby)
Soľ  
Korenie  

Rúru predhrejeme na 180 °C. Zmiešame 1 lyžicu olivového oleja s klinčekmi, poriadnou štipkou soli a čierneho korenia a kačku dôkladne potrieme koreniacou zmesou. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na štvrtiny, ktoré hodíme potom do väčšieho pekáča a pridáme 2 lyžice vody, navrch položíme kačku. Do brušnej dutiny vložíme polovicu rozmarínu. Kačku pečieme 1,5 hodiny. Potom pekáč vyberieme z rúry, odstránime väčšinu vypečeného tuku, ktorý uchováme v pohári s viečkom na závit a kačku potrieme vypečenou šťavou. Hrozno umyjeme a natrháme do pekáča. Pečieme ďalších 30 minút alebo pokiaľ nie sú kačacie stehná mäkké. Hotovú kačku prenesieme na servírovací tanier a polovicu hrozna a cibule dáme do misy bokom. Pekáč postavíme na stredný oheň, nalejeme 300 ml vriacej vody a hrozno povaríme asi 5 minút. V priebehu toho hrozno roztlačíme a zoškrabeme prilepenú dobrotu z dna. V hlbokej panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejeme na strednom ohni trochu vypečeného kačacieho tuku. Odtrhneme do neho zostávajúce lístky rozmarínu a smažíme ich pokiaľ nie sú chrumkavé. Prenesieme ich na papierovú utierku. Obsah pekáča precedíme cez hrubé sito do panvice a podľa chuti osolíme a okoreníme. Pridáme odložené hrozno a cibuľu, prehodíme na slabom ohni, nanesieme na kačku a posypeme chrumkavým rozmarínom. Šťavu nalejeme do kanvičky a podávame zvlášť.
 
Pokiaľ máme kačku s vnútornosťami, môžeme ich pripraviť spolu s pokrmom. Pečienku, obličky a srdce nakrájame na 1 cm kocky. Do panvice pridáme nakrájané vnútornosti a opekáme ich na ohni 3 minúty alebo pokiaľ nie sú prepečené.
 

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >