RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


BorščZobraziť galériu

Boršč

Ruský boršč

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 50 minút


Hovädzie mäso 350 g
Bravčové mäso 200 g
Slanina 50 g 
Cibuľa 1 ks
Mrkva 100 g
Petržlen 100 g
Zeler 50 g
Červená repa 200 g
Hlávková kapusta 200 g 
Zemiaky  250 g
Paradajkový pretlak  100 g
Olej    50 ml
Múka hladká   50 g
Smotana   150 ml
Soľ, korenie podľa chuti
Divoké korenie 10 g
Kyslá smotana  
Petržlenová vňať  


Na oleji orestujeme nastrúhanú koreňovú zeleninu a cibuľu, pridáme paradajkový pretlak a zarestujeme.
 
Zalejeme hovädzím vývarom, ktorý sme si pred tým pripravili uvarením hovädzieho mäsa na polievku a privedieme k varu. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, nakrájané hovädzie a bravčové mäso, na kocky nakrájanú a opečenú slaninu, na rezance nakrájanú kapustu. Osolíme a okoreníme a potom pridáme červenú repu, ktorú sme si vopred uvarili zvlášť v šupke a olúpali, nakrájanú na kocky alebo postrúhanú na hrubšom strúhadle.
 
Pridáme divoké korenie a varíme zemiaky do mäkka. Pred koncom varenia prihustíme polievku zápražkou a zjemníme smotanou.


Podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou a navrch pridáme lyžičku kyslej smotany.

- Ak nechceme v polievke loviť divoké korenie, urobíme si z korenia odvar a precedíme ho do polievky podľa chuti.
- Miesto paradajkového pretlaku môžeme dať drvené paradajky.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >