RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


CurryZobraziť galériu

Curry

Zeleninové karí

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 30 minút


Červená šošovica  400 g
Olivový olej     50 ml
Cuketa    100 g
Mrkva    150 g
Brokolica   150 g (čerstvé alebo mrazené)
Hrášok    100 g
Drvené paradajky    100 g
Cibuľa červená   100 g
Cesnak    50 g
Kokosové mlieko  150 ml
Soľ, korenie podľa chuti
Koriander podľa chuti
   
Karí pasta (všetko zmiešame spolu):
Citrónová šťava  z 1 ks
Mletý koriander 1 lyžica
Kurkuma 1 lyžica
Mletá sladká paprika 1 lyžica
Mletá pikantná paprika 1 lyžica 


Na oleji orestujeme na plátky nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak, na prúžky nakrájanú mrkvu a cuketu a orestujeme asi tak 2 minúty.

Potom pridáme karí pastu, prepláchnutú červenú šošovicu, paradajky z plechovky a podlejeme trochou vody.

Varíme do zmäknutia šošovice. Pridáme uvarenú brokolicu, hrášok a zjemníme kokosovým mliekom. Nakoniec dochutíme soľou, korením a čerstvým koriandrom.

Podávame s uvarenou ryžou alebo pečivom na peknom, predhriatom tanieri.


- Karí pastu pridávame podľa chuti a pikantnosti.
- Červenú karí pastu môžeme pre zjednodušenie kúpiť aj v obchode.
- Do zmesi môžeme pridať aj uvarený karfiol alebo nakrájanú papriku

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >