RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Držková polievka z hlivy ústričnejZobraziť galériu

Držková polievka z hlivy ústričnej

Jednoduchá, rýchla polievka z hlivy ustricovej

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 40 minút


Hliva ústričná 200 g
Cibuľa stredná 1 ks
Olej 0,5 dcl
Paprika sladká 1 lyžička (5 g)
Kmín drvený 1 štipka (1 g)
Cukor 1 štipka
Cesnak 1 strúčik
Múka 50 g
Vývar 1 l
Majoránka 2 g
Sádlo 30 g
Soľ, korenie podľa chuti


Najemno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji do zlatista, zaprášime múkou a asi 1 minútu restujeme. Pridáme papriku, necháme rozpustiť a zalejeme chladným vývarom.
Rozšľaháme metličkou a privedieme k varu. Ochutíme soľou, korením a cesnakom.
Na masti orestujeme na prúžky nakrájanú hlivu ústričnú, pridáme rascu a ešte chvíľu restujeme.
Potom pridáme do polievky a spoločne povaríme. Dochutíme majoránom a štipkou cukru.
Polévku nalejeme do pekného, predhriateho taniera.

- Miesto sušenej majoránky je lepšie použiť čerstvú.
- Pre lepšiu arómu môžeme pridať snietku tymianu.
- Hlivy môžete dať do polievky viac, podľa toho ako chcete mať polievku hustú.
- Po vložení húb nevarte polievku dlho, aby sa vám hliva úplne nerozpadla.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >