RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Tekvicový koláčZobraziť galériu

Tekvicový koláč

Jednoduchá príprava tekvicového koláča

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 80 minút


Cesto:  
Hladká múka 150 g
Cukor múčka 50g
Vajce 1 ks
Maslo 100 g
   
Náplň:  
Tekvica 150 g
Tvaroh mäkký 300 g
Vajce 5ks
Cukor krupice 150 g


Z múky, cukru, vajec a masla si vypracujeme mäkké linecké cesto a dáme do formy ľahko vymastenej maslom. Starostlivo rozprestrieme a vytlačíme vo forme aj do okrajov aby boli cca 2 cm vysoké, na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 10 min. na 180°C
Tekvicu očistíme a nastrúhame. Zmiešame mäkký tvaroh, vajcia a cukor. Pridáme nastrúhanú tekvicu a spoločne premiešame. Zmes nalejeme na predpečený korpus a spoločne pečieme v rúre na 150°C cca 45 minút.

Zdobíme čerstvou mätou a múčkovým cukrom

- Miesto tekvice môžeme použiť napríklad nastrúhanú mrkvu.
- Hotovú zmes môžeme naliať na hotový korpus ihneď po vybratí z rúry.
- Tekvicu môžeme vopred orestovať na masle s trochou cukru a citrónovej šťavy, a potom pridať nastrúhanú citrónovú kôru.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >